Solliciteer

Decathlon wil binnenkort meer producten toevoegen aan zijn verhuurmodel. Dat laat marketingdirecteur Daan Zijderveld weten aan RetailNews. De retailer test op dit moment de dagverhuur van mountainbikes in zijn filialen in Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht.

In Apeldoorn, het eerste filiaal waar de service werd aangeboden, verliep de test volgens Zijderveld ‘heel succesvol’. “Kennelijk is er veel vraag naar. Dus we zijn nu aan de achterkant aan het regelen hoe we die dienst structureel kunnen aanbieden.” Op termijn voegt de sportketen ook andere producten aan zijn verhuurmodel toe. “Daar wordt concreet aan gewerkt, ja. Dan moet je denken aan sups, bijvoorbeeld. Producten die relatief duur zijn maar die je niet zo vaak gebruikt, waarmee we sport toegankelijk kunnen maken.” 

Decathlon start daarnaast met de verhuur van producten in België, meldt Gondola. Voor het project ‘We play circular’ testen vierhonderd consumenten de nieuwe dienst gedurende zes maanden. Zij kunnen een product naar keuze uit het assortiment van Decathlon huren, waaronder fietsen en tenten. De verhuurprijs wordt vastgelegd op een zesde van de productwaarde en wordt lager naarmate het contract langer loopt. Het huurmodel is alleen toepasbaar voor producten boven de 25 euro en niet op ‘consumeerbare’ producten zoals schoenen. Als de test succesvol blijkt, wordt het huurmodel daar verder uitgerold.